Днес и утре в Банско ще се проведе Световна купа по ски-алпийски дисциплини. Гигантският слалом ще предложи истинско зрелище, тъй като има куп световни величия, които ще се борят за първата позиция.

"Да се прави голямо спортно събитие в тези времена е изключително предизвикателство. Пандемията ни постави в една различна ситуация. Има много стриктен протокол за безопасност, създали сме собствена организация и за тестването на всички свързани със събитието. Днес е един прекрасен ден, очакваме едно прекрасно състезание", коментира вицепрезидента на БФСки Георги Бобев в предаването "Събуди се" по NOVA.

"Всички актуални световни звезди в ските са в Банско, трима световни шампиони от завършилото скоро Световно първенство в Кортина са в България. Гиганският слалом е може би най-атрактивната дисциплина, тя комбинира скорост и техника, елитът на световните ски е тук. Алберт Попов също ще участва, радваме се, че имаме състезател, който ще стартира, получи правото да се състезава, има изключителен потенциал", каза още Бобев.