Трима световни шампиони от Кортина д’Ампецо ще участват тази седмица в стартовете за Световната купа в гигантския слалом в Банско.

Сред тези 61 алпийци от 19 страни, които са потвърдили участие, са французинът Матьо Февр, който взе титлите на паралелен гигантски слалом и гигантския слалом, австриецът Марко Шварц - на комбинация и норвежецът Фабиан Уилкенс Солхейм - в отборното, предава, "24 часа".

От алпийците, спечелили отличия в Кортина у нас ще са французинът Алекси Пентюро, швейцерецът Лоик Меяр, италианецът Лука де Алипрандини, хърватинът Филип Зубчич и норвежецът Хенрик Кристоферсен.

Преди две години Кристоферсен завоюва световната титла в Оре в гигантския слалом, а след това и първото място в същата дисциплина в нашия курорт.

Пентюро е водач в момента в класирането за голямата Световна купа с 924 точки, както и в подреждането за гигантски слалом с 440 и за паралелен гигантски слалом със 100 пункта.

България ще бъде представена от водещия си алпиец Алберт Попов, който на световното в Кортина зае 24-ото място в гигантския слалом. Двата старта са от 11:00 и 14:00 часа.