Французинът Алекси Пинтюро спечели последното състезание от алпийската комбинация за сезона в Банско, с което триумфира и с Малкия кристален глобус в дисциплината.

27-годишният скиор остави зад себе си в слалома в българския зимен курорт легендарния Марсел Хиршер и словенеца Щефан Хадалин.

Топ 10 допълват италианеца Рикардо Тонети, канадецът Тревър Филип, швейцарецът Мауро Кавизъл, норвежецът Расмус Виндингщад, хърватинът Филип Зубчич, германецът Линус Щрасер и швейцарецът Лоик Меярд.

Пинтюро завършва на първо място в генералното класиране за алпийската комбинация с актив от 160 точки, като втори е австриецът Марко Шварц със 100, а трети Кавизъл с 90.

Единственият българин в комбинацията – Йоан Тодоров завърши на 36-та позиция от 63-ма участници.

Пинтюро стана световен шампион и в комбинацията в шведския зимен курорт Оре. Французинът триумфира за пети път в своята кариера с Малкия кристален глобус в комбинацията, с което се изравни с норвежеца с Кетил Андре Аамод.

Утре предстои супергигантският слалом в Банско, който започва от 12:45 часа, а всичко най-интересно може да проследите в пряко предаване в каналите на Nova Broadcasting Group.