Вторият финалист в Мача на Звездите в НХЛ е ясен. Това е тимът на дивизия Метрополитън, чийто най-добри играчи разбиха с 10:6 съперниците си от Атлантическата дивизия в Източната битка от полуфиналите.

Този мач обаче предложи доста повече интрига от първата битка от тази вечер. Първото полувреме на срещата завърши наравно 3:3, като "атлантиците" поведоха след 2:12 минути с гол на Уейн Симъндс.

Но в 4:06 минута Никита Кучеров изравни за Метрополитън, преди отново Симъндс да се разпише и да даде аванс на противника само 43 секунди по-късно. Равенството беше възстановено от Виктор Хедман в 6:30 минута на първата част.

Пълният обрат беше дело на Ерик Карлсон в 7:13 минута, но Джон Таварес възстанови равенството за Метрополитън 8:45 минути след началото на частта. Така развръзката остана за второто полувреме.

Тогава Остън Матюс даде аванс за звездите на Атлантическата дивизия само 50 секунди след началото, но последва нов пълен обрат. Първо Джон Таварес с втория си гол в мача направи 4:4, а с два гола в рамките на 6 секунди, дело на Сет Джоунс и Тейлър Хол резултатът набъбна на 6:4 за Метрополитън само 90 секунди след началото.

Кучеров с втория си гол в мача 3:15 минути след началото намали на 5:6, но Сидни Кросби възстанови аванса от два гола на Метрополитън 6:26 минути след подновяването на играта. Секунди след това Кам Аткинсън направи 8:5.

Отново Аткинсън се разписа за 9:5 в 7:45 минута, но малко преди края Виктор Трочек намали на 6:9. Секунда преди края на мача се разписа и Алекс Овечкин, за да оформи крайното 10:6 в полза на Метрополитън и да помогне за класирането на отбора си на финала в Мача на Звездите срещу тима на Тихоокеанската дивизия.