Представителите на Тихоокеанската дивизия в НХЛ се класираха на финала в Мача на звездите. В тазгодишното издание, както и миналата година, тимовете спорят в два полуфинала и после победителите се срещат на финал, за да определят крайния победител.

Та "Тихоокеанците" надделяха над опонентите си от Централната дивизия с разгромното 10:3. А всичко в този мач беше решено още в първата половина, когато резултатът беше 5:1.

Иначе Кам Фаулър даде аванс на Тихоокеанците след 2:07 минути игра, а Джеф Картър направи 2:0 в 3:39. Към края на частта Джонатан Тоус намали на 1:2. Това се случи в 7:07 минута, но последва истински вихър пред вратата на отбора от Централната дивизия.

Само секунди след това Конър МакДейвид направи 3:1, а до почивката Брент Бърнс в 8-та минута и Дрю Даути десет секунди преди края направи 5:1. Така всичко беше решено още през първата част.

През втората головото шоу продължи. Пи Кей Субан намали на 2:5 само 2:14 минути след началото, но последваха нови попадения в мрежата на тима от Централната дивизия.

Джони Годро направи 6:2 секунди по-късно, а Джо Павлески оформи резултата на 7:2 в средата на частта.

Владимир Тарасенко намали на 3:7 в 4:39 минута, но до края на мача "Тихоокеанците" нанизаха още три попадения. Техни автори бяха Райън Кеслър в 5:43 от началото на втората част, Бо Хорват в 6:29 и отново Джони Годро секунди по-късно.

Така погромът с 10:3 беше оформен далеч преди края на мача, а представителите на Тихоокеанската дивизия ще чакат съперника си на финала.