Банско е столицата на световния сноуборд в момента. Елитът на този спорт се е събрал в пиринското градче, а българските фенове са приковали вниманието си върху българските звезди в него Радослав Янков и Сани Жекова. 

Вицепрезидент на федерацията по ски Георги Бобев разкри какво можем да очакваме до неделя, когато ще са последните стартове, както и какво ни предстои в днешния ден при състезанието на Жекова. 

"Днес предстои една много интересна дисциплина, спиийдбордъркрос. Това са много големи скокове с много кратка дистанция - на около 400 метра. Голяма конкуренция има и ще бъде една голяма атракция за публиката", заяви Бобев пред NOVA и продължи. 

"Сани Жекова ще участва, надяваме се да даде най-доброто от себе си, чакаме я с нетърпение. Агитката ще я подкрепя горещо. Тази дисциплина е нова и сега се налага, ние сме едни от пионерите", добави той за предаването "Събуди се". 

"Резултатите са обнадеждаващи, за България това е уникално. От години говорим, че за най-добрите ни състезатели трябва да създаваме полигони да се подготвят добре. Бъдещето ще покаже как ще се развива тази дисциплина, все повече деца се запалват да тренират сноуборд", сподели още Бобев и разкри детайли от надпреварата. 

"Спускането е съвсем кратко и много атрактивно - около 20 секунди. Състезателят трябва да даде максимума от себе си. По шестима са в серия. В неделя ни очаква паралелен гигантски слалом", сподели още вицепрезидентът на федерацията по ски и се върна на петъчното състезание, в което Радослав Янков завоюва успеха. 

"Петък беше много емоционален ден за нас, с победата на Радослав Янков, за нас беше момент, който трудно може да се опише с думи. Ще му стискаме палци и утре. Хиляди хора стоят зад тази организация", завърши Бобев.