Сноубордист №1 на България Радослав Янков е бил неприятно сюрпризиран от случка в родината, докато е на състезание в чужбина. Психично болен мъж е потрошил предоставения му от федерацията по ски автомобил Ауди Q5, съобщава Телеграф.
 
Ключовете за колата бяха връчени на Янков преди началото на сезона, като подобни автомобили получиха също алпиеца Алберт Попов и ски-скачачът Владимир Зографски.
Инцидентът с джипа на Янков е станал в четвъртък в столичния квартал “Драгалевци”. Мъжът на име Александър Г. започнал да буйства още в сряда вечерта. Полицаите от столичното 6-о РПУ получили сигнал от съседи в комплекс “Водолей” и се отзовали на адреса. Заварили Александър да крещи “Умри, умри” и да хвърля предмети от балкона.
 
Оттам полетял и огромен телевизор, който се стоварил върху паркирания джип на Янков и му нанесъл сериозни щети. За да усмирят изпадналия в криза Александър, били повикани криминални психолози. Той обаче се барикадирал с майка си в дома си, но в крайна сметка след преговори отключил вратата и бил задържан и изпратен на лечение в лудницата в Курило.
 
Радо Янков бил на състезание в момента на екшъна. Прибрал се в петък и заварил джипа с помляни ламарини и разбрал какво е станали. Той уточнил, че аудито му е предоставено от федерацията, за да го кара. Автомобилът е лизингов и е застрахован.