Българският сноубордист Радослав Янков разкри, че лагерите преди първите му стартове за сезона са били изключително ползотворни. Следващата седмица той заминава за Русия, където ще се проведе първият кръг за Световната купа.

„Искам да благодаря, че за поредна година продължава подкрепата към нас, на Българска федерация по ски, на нашия спонсор, на Министерство на спорта, че получаваме финансирането, благодарение на което се готвим ползотворно и конкурентноспособно на всички други нации”, сподели Янков на пресконференция в София.

„Колкото до подготовката, минаха четири лагера на сняг. Минаха добре, ползотворно, без контузии, последният лагер беше изключително ползотворен, защото тренирахме с германския отбор и имах възможност да се конкурирам с техните най-добри състезатели.”

„Във вторник заминаваме за Русия, където са първите ми стартове на Световната купа. След това заминаваме за още два старта до края на декември. На тези стартове ще се сравняваме с всички останали”, завърши Радо Янков.