Легендата на българския шорттрек Евгения Раданова коментира провеждащото се в "Арена Армеец" Световно първенство, както и какви са предизвикателствата пред този интересен зимен спорт.

"Трудно е да се напълни "Арена Армеец" на състезание по шорттрек, но се надявам в бъдеще, когато се роди новата звезда на този спорт хората да дойдат да я подкрепят, благодаря на всички, които дохдоха да гледат това шоу на живо, не е като по телевизията. Българите се справиха добре, те са между 20-о и 30-място, което за тях е добре. Надявам се, да вървят напред в бъдеще", коментира състезанията Раданова.

"Имаше напрежение сред състезателите, заради домакинството, но те трябва да бъдат готови да се справят с това напрежение. Има няколко състезатели, които биха могли да стигнат до световните върхове, Катрин Маноилова, но и от другите може да се очакват постижения", добави тя.

"Спортът се развива с изключителни темпове, трябва да има по-голяма масовост, да има и повече обекти, да има поне 10 пързалки, при едно такова развитие съм сигурна, че нещата ще се развият. Това ми е мечтата. Няма масовост, в София има две пързалки и половина, няма как да говорим за масовост. Освен шорттрек на тези пързалки тренират и нашите колеги от фигурното пързаляне, хокея и кърлинга. Има голямо желание сред младите деца, надявам се, да се построят повече пързалки", каза още Раданова.

"Щафетата ще стартира, за да участва, Някои от големите фаворити отпаднаха още на квалификациите, може да се появи нова звезда".

"Поне на мен всички казват, че организацията е на много високо ниво, предизвикателството е качеството на леда на пързалката, тук намирам определени трудности и се надявам да се справим с тях. Важното е, да се види, че този спорт може да се развива в България, искам да знаят българите, че в организационно ниво, ние може да се справим", каза още Раданова.