Председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев сподели, че вече е сбъднал мечтите си, начело на централата. Причината се крие в успешните домакинства на редица големи състезания у нас, както и успехите на Алберт Попов и Радослав Янков.

По време на пресконференцията стана ясно, че най-добрите алпийки ще мерят сили в Банско по време на Световната купа на 25 и 26 януари. Дамите ще карат под Тодорка спускане и супергигантски слалом.

Състезанието от календара на престижната верига за Големия кристален глобус е под номер 7 за Банско. И отново ще се превърне в най-голямото спортно събитие в България за годината.

„Никога не съм си представял, когато съм ставал председател на федерацията по ски, че ще доживеем деня, в който ще кажем, че ние сме направили десет Световни купи в България. Защото това реално е десетата такава, алпийските ски и сноуборда. Мисля, че това е повод за голяма гордост, да имаме човек който да е взел голям кристален глобус, в който и да е зимен спорт у нас. А ние имаме такъв, и той е при нас (посочва - Радослав Янков - бел.ред.). Човек, който е влязъл в Топ 30 на световните ски, затова смея да кажа, че моите мечти съм ги изпълнил”, сподели Цеко Минев.

Повече от 60 от най-големите звезди на алпийски ски ще стартират в двата дни от последния уикенд на януари. За първи път в Банско приема белия керван през януари - месецът, който по принцип е запазен за най-големите ски дестинации.