Алберт Попов остана доволен от представянето си в гигантския слалом в Банско. Само 26 стотни не достигнаха на българина, за да влезе сред първите 30 в дисциплината, която при него все още не е на нивото, на което е слаломът. Неслучайно самият Попов сподели, че това е било най-доброто му каране в гигантския слалом през сезона.

Според него има израстване, така че в най-скоро време можем да се надяваме на добри класирания и в нея. Той акцентира и на негативната роля на по-задния му стартов номер.

"В тази дисциплина този сезон това ми беше най-хубавото спускане. Въпреки че теренът не беше супер за моя номер. Мисля, че и аз и Йоан (Тодоров) се справихме добре. В някои участъци не бях оптимален, но в рамките на една секунда се случват много неща и не винаги може да си подготвен и да минеш успешно", заяви Попов пред DIEMA SPORT 2.

"Доволен съм от спускането си, бях много, много близо до първите 30, което ми беше цел. Има растеж, вървя напред и в тази дисциплина, така че може да очакваме добри класирания и в гигантския.

"За мен нямаше мъгла, даже светна слънце горе, видимостта бе добра.. Някои участъци от пистата бяха супер, други пробити. Но наистина е трудно спрямо времето да се направи винаги перфектна писта.

"Дори и Хиршер да се пусне с моя номер няма да завърши първи. Дава огромна разлика, 56 човека преди мен са минали по един и същи път. Пистата е стръмна, стават много дупки, ските се спират и стават ребра. Засега номерът не ми помага, но има писти и писти, някъде ще стане. Продължаваме напред.

"Тази огромна публика ме мотивира, не се притеснявам, напротив, това ме мотивира, исках да покажа пред тях, че мога и съм там. За малко, но няма да се откажем сега."

А как продължава сезонът на Алберт? Кранска гора, 9 и 10, слалом и гигантски има там, след това ще проверим дали съм в първите 25. Ако съм в първите 25, отиваме на финалите в Андора. Там се очертава един от последните ми стартове за сезона."