Знаменосецът на САЩ определен с “ези-тура“, загубилият бойкотира

Знаменосецът на САЩ на церемонията на откриването на Олимпийските игри е бил определен с хвърлянето на монета, разкриха любопитния казус от Пьонгчанг.

Двубоят „ези-тура“ е бил между двама спортисти – Ерин Хамлин и Шани Дейвис. 35-годишният състезател по бързо пързаляне с кънки Шани Дейвис се оказа губещата страна спрямо своята колежка от шейничките, като любопитната случка имаше продължение.

Дейвис се направи на обиден и бойкотира церемонията на откриването на Игрите. Нещо повече – в Туитър той написа горчиво послание, в което твърди, че е бил жертва на расистко решение.

Това предизвика гневна реакция сред останалите американски спортисти, които контрираха Дейвис с поредица от туитове. Един от тях е на бобслеиста Ник Кънингам, който написа: „Обзалагам се, че ти нямаше да кажеш нищо, ако монетата бе определила в твоя полза. Всичко, което показваш с действията си, е че монетата е паднала от правилната страна.“


 


 

Свързани материали

  • Българският флаг грейна на Олимпийските игри Българският флаг грейна на Олимпийските игри
  • Руските олимпийци веят флагове само в спалните Руските олимпийци веят флагове само в спалните
  • Шампиони по фигурно пързаляне ще носят канадския флаг в Пьонгчанг Шампиони по фигурно пързаляне ще носят канадския флаг в Пьонгчанг
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Пьонгчанг 2018

Зимни спортове