Олимпийските шампиони Теса Виртю и Скот Моър ще носят канадския флаг по време на церемонията по откриване на зимните игри в Пьонгчанг, обяви Канадският олимпийски комитет (КОК). Те спечелиха златните медали в турнира по фигурно пързаляне при танцовите двойки във Ванкувър преди осем години, а в Сочи останаха на второ място.

Виртю и Моър са основни фаворити за златните медали в Пьонгчанг. Двамата си взеха двугодишна почивка след олимпиадата в Русия, но са почти непобедими след завръщането си на леда. Те спечелиха всички турнири през сезон 2016/2017 и титлата в Гран при, а през миналия месец останаха на второ място зад французите Габриела Пападакис и Гийом Сисерон.

"Теса и Скот са шампиони. Те винаги са представяли Канада със сила и елегантност. Те са двама от най-видните ни посланици в олимпийското движение и са уважавани от всички техни съотборници и фенове. Поздравяваме ги. Те ни карат да се гордеем с постиженията им", заяви президентът на КОК - Трисия Смит.

Виртю и Моър ще бъдат първата двойка, която ще носи канадския флаг на откриване на олимпийски игри. Делегацията на страната се състои от 230 спортисти, които ще излязат на олимпийския стадион в Република Южна Корея на 9-и февруари.