Българската звезда в женския сноуборд Александра Жекова не можа да пробие във финала на спринт-кроса от старта за Световната купа в Банско, но се реваншира на феновете с победа в "малкия финал". Българката се справи с имена като Линдзи Джакобелис (САЩ) и Микаела Мойоли (Италия), като буквално полетя по трасето, за да си гарантира 7-ото място.

В битката с останалите отпаднали от полуфиналите Сани отново трябваше да потегли от неблагоприятната 6-а пътека, която й изигра лоша шега в полуфинала. Стартът отново беше труден за Сани, докато останалите състезтелки отвориха видима преднина. Онова, което преобърна всичко в нейна полза, бе скокът при третото възвишение, с който Жекова не само навакса цялото си изоставане, но и излезе начело. Оттам насетне българката увеличи аванса и спечели още 360 точки за Световната купа, които прибави към актива си от 460.

Победителка при дамите стана Бел Брокоф от Австралия, който изненадващо съумя да се справи с голямата фаворитка Ева Самкова от Чехия. Австралийката, която беше в четвъртфиналната серия на Сани, показа много стабилно каране и остави чехкинята на второ място. Трета завърши французойката Клоуи Трепьош.

В мъжкия турнир австриецът Алесандро Хемерле хвърли бомбата под завалелия дъжд в Банско. Младият австриец с невероятен финален щурм отмъкна победата под носа на 5-кратния носител на Световната купа Пиер Волтие (Франция). Трети завърши Бастист Брошу (Франция).