"Бях много фокусирана, движих се като самурай”, заяви италианката София Годжа, която триумфира в спускането в алпийските ски на Олимпиадата в Пьонгчанг.

"Обикновено съм доста хаотична, но този път се постарах да наблегна на всеки детайл. Също така вярвах в себе си, не поех никакви рискове”, коментира още Годжа след финала.

Родената в Бергамо скиорка бе най-бърза на пистата в Джонгсонг, финиширайки с време от 1 минута и 39.22 секунди, с което донесе първи златен медал за страната си в тази дисциплина.

Втора с изоставане от 9 стотни финишира Рагнхилд Мовинкел от Норвегия., а сочената за фаворитка за златото в дисциплината Линдзи Вон остана с бронзовото отличие.

33-годишната американка записа време от 1 минута и 39.69 секунди, което не й бе достатъчно да се пребори за по-предно класиране.

Линдзи Вон взе медал, но златото в спускането отиде при София Годжа

След състезанието „Ледената кралица“ призна, че това ще е последната Олимпиада в кариерата ѝ.

"Днес дадох всичко от себе си в тази наистина страхотна надпревара, но просто София бе по-добра от мен. Тъжна съм, защото това бе последното ми спускане”, сподели Линдзи Вон.

"Бих искала да продължа да се състезавам, защото се наслаждавам на всеки момент, но моето тяло просто не може да издържи нови четири години”, добави още Вон. /БГНЕС