Голямата звезда в алпийските ски при жените Линдзи Вон заяви, че почти сигурно Олимпиадата в Пьонгчанг ще бъде последна в кариерата ѝ.
 
33-годишната американка е голямата фаворитка за спускането в сряда, след като беше в топ 5 на всяка една от трите тренировки в дисциплината.
 
Вон ще се опита да прибави второ олимпийско злато в кариерата си след триумфа в спускането във Ванкувър 2010, а след това планира да се състезава още сезон или два за Световната купа, където има 81 победи (рекорд при жените), но гони постижението на ненадминатия легендарен швед Ингемар Стенмарк, който е с 86 успеха.
 
"Не съм решила окончателно за Пекин 2022, но чувствам, че на 99,9 процента няма да участвам. Все пак кой знае. Може да се появи нещо и да оправи коляното ми, нещо като робо-коляно, за да мога да се състезавам още десет години. Това би било идеално, но пък е малко вероятно", коментира Вон.
 
Американката скъса кръстни връзки през 2007 година, а в последствие е преследвана от множество проблеми с коляното, заради които пропусна и Олимпиадата в Сочи преди четири години.
 
"Със сигурност ще продължа да се състезавам още в Световната купа. Изпитвам удоволствие да карам бързо, да се стремя да стигам лимита на възможностите ми в спускането. Надявам се само да бъда добре физически. Отнема ми много усилия, за да поддържам коляното в състояние за каране в спускането. Честно казано, разчитам и на медицинско чудо, за да удължа възможно повече кариерата ми", каза още тя.
 
Вон съзнава, че очакванията са да спечели титлата в спускането, но не чувства сериозно напрежение, защото е свикнала с позицията на фаворит.
 
"Ясно е, че става въпрос за всичко или нищо. Затова не виждам причина да бъда нервна или да се поддавам на напрежението от очакванията, защото или ще 
спечеля, или ще загубя По принцип ако съм нервна, ще загубя, така че е по-добре да не притеснявам", заяви Вон.
 
"Най-важното е, че се чувствам добре. По време на тренировките пробвах различни линии на каране по трасето. Ще прегледам спусканията ми на видео и ще подбера най-добрата. Направих солидни тренировки и съм доволна", допълни тя.