Боровец прие финалите на 10-ото издание на проекта "Научи се да караш ски" на Българската федерация по ски. Състезанието по гигантски слалом се проведе на писта „Иглика“. Участие в него взеха 64 деца от най-добре представилите се на пистата деца от Самоков, Долна баня и Говедарци.

Победителите бяха наградени с медали и атрактивни подаръци от Мтел от Георги Кочов, изпълненителен директор на Бороспорт и Пепа Мицева, генерален секретар на БФСки.  Да гледат състезанието дойдоха много родители и приятели на белите спортове.

При момчетата първи е Георги Атанасов от СОУ Св. Св. “Кирил и Методи”.

При момичетата най-бърза бе Мария Гергинов от ОУ Митрополит “Аксенти Велешки”. Най-добрите от всички центрове в които се провежда проекта ще получат като награда безплатно участие в заключителния ски лагер в Банско от 29 март.

През тази година в „Научи се да караш ски“ в Боровец участваха 345 деца от шест училища в Самоков, и от тези в Долна баня и Говедарци. Всички минаха през четиридневно безплатно обучение и както всяка година, се преобразиха на ските.

В останалите ски зони, обучение преминаха, както следва: Витоша - 1070 деца, Парк Родопи /Пловдив – 200, Пампорово - 345, Осогово/Кюстендил – 60, Беклемето/Плевен – 145, и Банско – 345. През 10-ете години проектът е обхванал 30 000 деца в страната.