„Това не трябва да ни успокоява, защото трябва да се стремим да сме все по-напред. Пожелавам на момчетата на Световното да са още по-напред и да си спесят всички грешки, които днес допуснаха. Има резерви, което е добре. Трябва само всеки да си направи анализ къде може да се търси този резерв занапред“, заяви президентът на българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска по повод доброто представяне на родната щафета днес.

Щафетата на България за мъже завърши на осмо място в старта на 4 по 7,5 километра от Световната купа по биатлон в Руполдинг (Германия).

„Подготовката ни е насочена към Световното и Европейското. Такива са и целите ни. Конкретни задачи не съм им поставила за места, защото биатлонът е много непредвидим спорт. Ще се радваме да постигнат най-доброто на двете най-важни състезания. През последните години се вижда, че има развитие при мъжете“, каза още Дафовски за Гонг и добави:

„Направихме всичко възможно, за да може и Краси Анев да тренира спокойно и да няма негативни медийни изяви, защото това пречи на всички. Просто трябва да работят и да показват най-доброто от себе си.“