Президентът на федерацията ни по биатлон Екатерина Дафовска бе категорично, че в спортната система на страната няма ясно изградена основа.

„Трябва наистина да се анализира целият български спорт, ако искаме спортисти на висио ниво. Иначе проблясъци се надявам винаги да има, както и таланти, които да успяват, но това е много рядко. Това е, когато нямаш основа и няма голям подбор“, сподели пред Нова телевизия Дафовска и добави, че се надява резултатите на Влади Илиев и Краси Анев да са стимул за по-младите.

„В следващите години в това направление ще се влагат средства и дано дойдат още по-добри резултати“, пожела си Катя Дафовска.

Биатлонистът Владимир Илиев пък получи наградата за Спортист на месец февруари в традиционнната анкета на Пресклуб „България“ и заяви:

„Персоналът, който работи с мен се справи страхотно на Световното. Хубавото е, че има какво да се подобрява и се надявам догодина да се случи този медал и най-вече на Олимпийските игри.“ Илиев сподели още, че ще се опита да си върне по-високия процент успешна стрелба в състезанията.

„Радвам се, че като ми взимат допинг отивам с усмивка и съм спокоен, че това нещо много трудно може да ми се случи. Всеки прави грешки, но това зависи и от докторът, дали е информиран. Може и да е станала някаква грешка с руснаците“, коментира Влади Илиев по темата със зачестилите случаи на положителни допинг проби напоследък. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS