Андрей Марков и Роберт Ланг вкараха късни голове за легендарния отбор на Монреал, който победи с 6:3 Ню Йорк Рейнджърс в среща между два от "Класическите 6" тима на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Ланг вкара за 5:3 само 4,31 минути преди края при 4 нa 4 хокеисти на леда, а малко по-късно оформи своя хеттрик с гол на празна мрежа. С тази победа Канейдиънс, навлезли в страхотна серия от 8 победи и 1 загуба в последните 9 двубоя, излязоха с точка пред Рейнджърс във временното класиране на Източната конференция.

Алекс Ковальов и Гийом Латендрес извеждаха Монреал на два пъти напред в резултата в първата третина на мача, но домакините върнаха попаденията чрез Крис Дръри и Райън Калахан.

Марков обаче даде преднина на гостите в началото на последната третина, а Михал Росивал намали на 3:4 малко по-късно.

Ярослав Халак спаси 36 шайби за Монреал.

Стив Берние вкара два гола за 12 секунди, а по-рано подаде и за трети при победата на Ванкувър с 4:2 над домакините от Едмънтън в канадското дерби на деня, отбелязало дългоочакваното завръщане на леда и дебют за Кенъкс на Матс Сундин.

Алекс Бъроуз и Павол Демитра добавиха по един гол за Ванкувър, а Джейсън ЛаБарбера спаси 23 шайби за победителите.

Сундин, който изигра първия си мач за последните девет месеца, остана 14 минути на леда за Ванкувър. 37-годишният бивш капитан на Торонто игра между крилата Мейсън Реймънд и Кайл Уелууд, който е бивш негов съотборник в Мейпъл Лийфс. Сундин беше освиркван при всеки допир на стика му до шайбата.

Робърт Нилсън и Ерик Коул вкараха двата гола за Едмънтън.