Да играе по-сериозна роля в големия биатлон си пожела националът Красимир Анев, който постигна добри резултати в последните месеци. Общо 12 хиляди лева от бюджета на родната централа ще бъдат предназначени за премии на Анев и треньорския екип на националите.

„Успехът, който постигнах е успех на целия български биатлон. Ние работим в екип и това не е личен успех, нищо че биатлонът е индивидуален спорт. Благодаря на Екатерина Дафовска, че се нагърби с тежката задача да е президент на федерацията. Много ни помогна. Благодаря на треньора Николай Захаров, който ни подготви”, коментира Краси Анев, който стана спортист номер 1 на февруари в традиционната анкета на Пресклуб България.

„Свършихме перфектна работа и да се надяваме, че ще продължим да работим добре. Благодаря на спонсорите, че ни подадоха ръка. Благодаря на целия екип и на Министерството. Надявам се занапред да има още повече успехи. Трудно е да се каже какви ще са целите. Трябва да се работи стъпка по стъпка. Треньорът ще постави задачите и ще се стремим да ги изпълним. Не искам да се ангажирам с прогнози, но искам още повече да навляза в световния елит”, добави Красимир Анев.