Българският знаменосец на олимпийските игри в Сочи Мария Киркова е на мнение, че в последно време по-трудно се печелят квоти за Олимпиада.

Тя бе днес на аерогара "София", откъдето потегли за олимпийските игри в Сочи. "Не ми е притеснено. Напротив! Благодарна съм много и ще нося знамето с гордост и чест. Дано да донеса късмет на родината", заяви Киркова.

"Добре се чувствам. Подготовката ми беше нормална. Всичко се нареди и се надявам да се представя добре. Ще бъда доволна, ако не допускам грешки и след като финиширам, да имам доброто чувство, че съм дала всичко от себе си. Всички са добри там и няма фаворити. На Олимпиадата няма слаби състезатели. Няма да е лесно. Аз съм доволна. Тази година нещата бяха по-трудни и да се хваща квота за Олимпиада вече не е толкова лесно, така както преди. Самият факт, че сме класирали не е никак маловажен. За мен ще е по-различно. Аз никога не съм била в Русия. Надявам се, че ще е интересно и различно. Сигурна съм, че всичко ще е добре подготвено", добави още Киркова. /БГНЕС