Олимпийското аташе Екатерина Дафовска помоли журналистите да намалят малко очакванията си към представянето на нашите олимпийци.

Тя бе днес на аерогара "София", откъдето потегли за олимпийските игри в Сочи. "В много добро настроение заминавам. Съвсем различно е, когато не си състезател. Отстрани ми е малко по-притеснено, но като цяло всичко е перфектно. Аз мога само да ви помоля, ако може да си намалите малко очакванията към нашите олимпийци. Не бива да сте толкова взискателни. Въпреки добрите представяния до този момент, Олимпиадата е съвсем различно състезание. Всички искаме да се класираме на добро място, но не трябва да забравяме останалите силни държави, които ще са там в пълна бойна готовност. Ние също ще дадем най-доброто от себе си, но дано късметът да е с тях и всичко да е наред", заяви Дафовска.

"Трасето го знаят много добре. Миналата година имаха Световна купа там. Краси успя дори да стреля четири нули, което е показателно, че му допада. Неговият подход към стрелбището е малко по-лек и може би ще има повече добри стрелби. По-различното е, че всички стартове са вечерно време, което ще бъде малко по-различно от всички световни купи до сега. Не мога да кажа дали късните часове ще са плюс или минус. Със сигурност ще е по-различно от това, което правиха досега", добави още Дафовска. /БГНЕС

Дафовска: Намалете очакванията си към олимпийците