Катрин Маноилова носеше българското знаме на тържественото закриване на вторите Зимни олимпийски младежки игри в Лилехамер късно снощи.

С два бронзови медала Катрин е най-успешно представилата се от нашата делегация, а с третото си място на 500 м шорттрек във вторник спечели първото българско отличие в историята на младежките олимпиади. Освен в спринта, Маноилова стъпи на почетната стълбичка и в международната смесената щафета.

Третият наш медал бе спечелен от сноубордиста Валентин Миладинов в отборния ски бордър крос.

Българското участие в Лилехамер завърши в смесената щафета по биатлон. Нашият тим в състав Милена Тодорова, Мария Здравкова, Кристиян Стоянов и Петър Велчев се нареди на 13-о масто със 7 нак. обиколки(22 доп. патрона), на 9.08 мин от шампионите от Норвегия.

На закриването домакините предодаха щафетата на Лозана, която ще е домакин на третата Зимна младежка олимпиада след 4 години.

Всички български спортисти и треньори се завръщат от Лилехамер в София днес, понеделник, 22 февруари, с полет през Франкфурт - кацането е насрочено за 20.15 ч. на Аерогара София, Терминал 2.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS