Катрин Маноилова спечели втори бронзов медал на младежките зимни Олимпийски игри в Лилехамер. 17-годишната българка стигна до отличието в международната смесена щафета на шоттрек заедно с Анита Нагай от Казахстан, Карлис Круцберг от Латвия и Казуки Йошинага от Япония.

Те се наредиха трети във финала, въпреки че водеха в продължение на две обиколки малко след старта. Това е втори бронз за Маноилова на Игрите и общо трети за България в Лилехамер.

Във вторник тя се класира трета и на 500 метра индивидуално, а другият бронз е за Валентин Миладинов в отборния ски-бордъркрос.

Българското участие в Лилехамер ще завърши утре, когато Милена Тодорова, Мария Здравкова, Кристиян Стоянов и Петър Велчев трябва да стартират в смесената щафета по биатлон.

В неделната вечер от 21.00 часа българско време ще започне церемонията по тържественото закриване на младежката зимна Олимпиада. Всички български спортисти и треньори се завръщат в понеделник, 22 февруари, в 20.15 часа на терминал 2 на летище "София" с полет през Франкфурт.