Катя Дафовска остана доволна от резултатите най-вече на мъжкия национален отбор в първия ден на републиканското по летен биатлон на Белмекен.

„Най-добре се представи Краси Анев, продължаваме и утре. И този сезон акцент върху представянето ни ще е при мъжкия състав, при жените много изостанахме и сега е трудно да наваксаме. Дано националите са здрави и се представят добре през зимата, но ни чака много работа. Поех управлението на федерацията в много труден момент, но имам подкрепата на министерството и на старите ни спонсори, така че ще се справим. Проблемите са най-вече в клубовете. Не виждам тази масовост, която имахме навремето. Колкото повече деца тренират, толкова по-добре. И треньорите трябва да започнат правилно с най-малките. Тук е разковничето на слабите ни резултати сега.”- коментира най-успешната ни зимна спортистка Катя Дафовска.

Единствената ни златна медалистка от бяла олимпиада се надява отново да вижда повече деца по пистите, за да имаме по-късно по-голяма конкуренция вътре в националните отбори.