Операцията на бившия биатлонист Рафаел Поаре премина успешно. Вчера световният шампион претърпя хирургическа интервенция на шийните прешлени. В края на миналата година френският биатлонист катастрофира и бе приет в болница в Норвегия.

„В технически план операцията премина успешно. Сега в неврохирургията ще следят много внимателно състоянието на Поаре”, се казва в официалното изявление от страна на медицинските лица.

Според запознати операцията е продължила 12 часа, а на осемкратният световен шампион са били поставени две пластини. Един от приятелите на Поаре съобщи, че лекарите са оптимисти за състоянието му.

По време на катастрофа на 28 декември Рафаел успял да защити своята дъщеря Ана, която също била в колата, но самият той пострадал тежко. Известният биатлонист се придвижвал със зимно АТV. Внезапно обаче загубил управление върху мощната машина, която се преобърнала и го затиснала.

Преминаващ по пътя човек го видял и се обадил на спешната помощ, като лекарите поставили шина на врата му и го откарали с вертолет в болницата в град Берген.