Четирима хокеисти на ЦСКА бяха извадени от спорта до живот от Дисциплинарната комисия на федерацията днес заради участията им сбиванията и побоя на съдии на дербито с Левски в Зимния дворец.

На Стоян Тодоров, Ивелин Тодоров, Костадин Лютов и Радослав Бонев бе наложено наказание лишаване на състезателни права завинаги. Георги Бангеев от Левски и Симеон Радков от ЦСКА пък са със санкция спиране на състезателни права за 3 срещи.

Дисциплинарната комисия гласува и предложение към УС на федерацията да обърне внимание и евентуално да наложи допълнително наказание на ХК ЦСКА.

„Наказанията са справедливи. Има състезатели, които ходят на мачове само да се изпотят и сбият. Това няма да продължи” коментира членът на УС на федерацията Димитър Димитров.

Ето какво още каза той след заседанието на комисията:

„Имахме пълен кворум и само с една точка в дневния ред. Видяхме документите и медицинското свидетелство на съдията Микулаш Фурнаджиев за травмите нанесени по лицето му.

Хокеят в България в бъдеще ще се играе само по правилник! Всеки нормален българин би взел такива решения. Протоколът ще бъде даден на УС на централата да го приеме.

Мачът е завършил официално, защото след половината от мача се признава резултата и той е 8:5 за Левски.

Има някои хора, които се водят като състезатели, които определено идват може би с цел да се поизпотят и да се сбият. Това няма да се допуска повече!

Хокеят беше загубил позиции, но сега пак има интерес. Целта ни е да възродим това хората да идват и да гледат нашите мачове.

Месец април сме домакини в Зимния дворец на Световното първенство втора дивизия, група А. В София ще дойдат много добри и класни отбори като Южна Корея, Испания, Мексико. Дано се представим добре. Затова трябва да играем единствено и само по хокейните правила!”