„Винаги съм щастлив, когато съм в планината и особено тук в Банско. Наистина много неща се случиха през последните години. Министерството на младежта и спорта подкрепя зимните спортове като приоритетни са ни ските и биатлона. Те имат изключително голям социален ефект”, коментира министърът на младежта и спорта Красен Кралев при откриването на новия ски сезон в Банско.

„Знаете, че нашата програма е основно ориентирана към активизирането на младите да се занимават с физически дейности, да се докоснат за първи път до магията на различните спортове. Изключително съм доволен, че през последните години работим много успешно с Българската федерацията по ски, особено в програмата „Научи се да караш ски”. Над 30 000 деца преминаха през тази програма, като около 20 процента от тях останаха да се занимават със ски”, сподели още Кралев.

„Няма как да не обърнем внимание и на успешните стартове, които България организира както за Европейската, така и за Световната купа. Миналата година се представихме чудесно като домакини тук в Банско като организатори на стартовете от Световната купа при жените. Сега предстоят още два старта за Европейската купа в Пампорово и Боровец”, допълни още той. /БГНЕС


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS