Истинска зимна фиеста с много емоции и адреналин за любителите на белите спортове, звездни гости и фойерверки обещава откриването на новия скисезон в Банско днес.

В планината вече има сняг, пистите за откриването се подготвят благодарение и на оръдията за изкуствен сняг, които с падането на температурите работят с пълна пара, съобщиха домакините от община Банско и дружество "Юлен" - концесионер на скизона "Банско" в Пирин.

Големият празник ще "експлодира" днес на Бъндеришка поляна с много музика, състезания и награди от 10 ч. сутринта, припомниха те. Специалният гост тази година е германската скилегенда, двукратният олимпийски шампион Маркус Васмайер, който ще предвожда свой отбор от скифенове срещу отборите на "местните" ветерани Марк Жирардели и Петър Попангелов, които в последните години са неизменни участници в откриването на скисезона в пиринския курорт. Състезанието, известно като "Влез в отбора на шампиона", ще противопостави три отбора от по 15 скиори, водени от своя капитан.

Празникът на Бъндеришка поляна ще продължи с петото поредно издание на добилата голяма популярност "Ловци на съкровища", като този път под снега отново ще чакат собственика си... ключовете от чисто ново Audi A3, както и много други страхотни награди, информираха домакините. Официалното откриване на сезона ще се състои на площад "Никола Вапцаров" вечерта от 18:00 часа, допълниха от общината.

Самодейните състави към читалището в Банско ще подгреят публиката, а една от най-популярните български групи и запазена марка за качествена музика и добро настроение - "Акага", ще поздрави жителите и гостите на курорта с концерт за финал./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS