Българският биатлон изпраща един от най-успешните си сезони за последните 25 години, заяви председателят на федерацията Екатерина Дафовска по време на закриването на сезона. Тя добави, че се надява проблемите между федерацията и Красимир Анев да бъдат изчистени напълно преди началото на следващата състезателна година. 

"На първо място искам да благодаря на спортното министерство и на всички наши спонсори, защото без тях нямаше да можем да подкрепяме родните биатлонисти по най-добрия начин. Изпращаме един от най-силните ни сезони в мъжкия биатлон, защото Краси Анев и Владо Илиев постигнаха чудесни резултати. Надявам се да изкачат и нови върхове. Това със сигурност е най-успешният ни сезон при мъжете за последните 20-25 години. Съвсем малко не им достигна за първите места, но се надявам скоро да го направят. Те са крайно амбицирани, така че няма нужда да ги товарим допълнително", каза Дафовска по време награждаването на най-заслужилите биатлонисти за изминалия сезон. 

Относно конфликта между федерацията и Анев, Дафовска добави: "Разговаряхме с Анев и неговия треньор. Отчетохме, че проблемите от последните месеци са плод на лошата комуникация с федерацията, което трябва да бъде променено в най-скоро време. Ние не искаме нашите състезатели да страдат заради подобно нещо. /БТА