Българският талант в хокея на лед Иван Ходулов сподели пред Гонг, че в началото на месец юни ще замине за Америка, където един месец ще бъде на тренировъчен камп.

19-годишният ни състезател бе част от мъжкия национален отбор на България, който преди дни спечели Световното първенство в Люксембург и върна страната ни в Дивизия ІІ. Припомняме, че пред месец юли 2013 година първи ви информирахме, че именно Иван Ходулов стана част от тима на Динамо (Санкт Петербург) и МХЛ (Младежката хокейна лига), която е част от КХЛ (Континентална хокейна лига) на Русия и бившите съветски държави. След като макар и за кратко и с известни бюрократични спърки синът на известния ни хокеист и треньор Кирил Ходулов и Жаклин Вълчева (републиканска шампионка по фигурно пързаляне) се включи в първенство, което е второ по сила на света след НХЛ, българинът не скри, че има голяма вероятност отново да се върне там, а голямата му цел е на играе в НХЛ.

„Не бях част от младежкия ни национален отбор до 20 години заради проблеми с федерацията и треньора. (б.ав. – тимът ни изпадна от групата за шампионата в Турция). Доволен съм от представянето ни с мъжкия национален отбор. Още миналата година казах, че трябва да се върнем в по-горната дивизия. Всичко вървеше по план, имахме много добър отбор, показахме най-доброто от себе си и успяхме да се върнем там, където ни е мястото. Всички момчета имат страшно много желание и за това всичко се получава. Нямаме никаква финансова подкрепа от федерацията и всичко се дължи на голямото желание на хокеистите ни да играят за България”, сподели Иван Ходулов.

Хокеистът Иван Ходулов заминава за Америка, мечтае за НХЛ

източник: Личен архив

„Играх в Словакия три години, което ми помогна много. Намерих агент, който ми отговори, че иска да му изпратя още видео записи от играта ми. Бях в Динамо Москва на проби и треньорите ме харесаха”, разказа още Ходулов и добави:

„Не беше много успешен сезон за мен, тъй като още на подготовката се контузия. После се възстанових, изиграх 4 мача, но после имаше проблеми с визата. По-късно се наложи да си тръгна от Русия. Сега агентът ми ме вика в Америка при него и след едномесечен камп ще се реши какво ще се случи. На всеки хокеист мечтата му е НХЛ, това е ясно. Но сега най-важното е да си изкарвам хляба с хокей. Всичко зависи от самия играч. Колкото повече тренира, толкова по-голям шанс има.”