Българинът Иван Ходулов е на път да стана част от второто най-силно първенство по хокей на лед в света – Континенталната хокейна лига.

18-годишният младежки национал изкара успешен пробен период в руския Динамо Москва и се очаква в най-скоро време да подпише официално договор. Централният нападател е бил единственият чужденец сред петдесет кандидата.

„Бях на проби в Динамо Москва заедно с още 50 човека. Те имат два отбора и търсеха да допълнят селекцията си от миналогодишния сезон. След 10-дневен камп избраха дванайсет момчета, включително мен, и ни разпределиха по шестима в двата отбора. Сега чакаме да ни извикат за лятната подготовка“, заяви Ходулов за спортното предаване „Резултат“ по Bulgaria ON AIR.

Той е вторият българин, който има шанс да участва в тази лига. Преди няколко години екипа на Автомобилист (Екатеринбург) от Източната конференция носи роденият в Прага, но с български корени, Ангел Кръстев.

За разлика от Кръстев, който не е тръгнал от българските ледени пързалки, Иван Ходулов е бил част от родните Академик, Левски и ЦСКА. Освен това в последните години той е ключова фигура в юношеския и младежкия национален отбор на България.

18-годишният Ходулов, който наскоро бе абитуриент, игра в словашкия клуб Пиешчани през последните три години.