Голяма бомба падна още в първия манш на слалома на Зимните Олимпийски игри в Пьонгчанг. Смятаният за големия фаворит за златния медал в дисциплината Марсел Хиршер отпадна още в средата на дистанцията. 

Той не успя да вземе една врата в средата на трасето и не намери място във втория манш, който ще се проведе по-късно днес. Така изпусна да се добере до златото и в коронната си дисциплина. 

Подобно на него отпадане записаха и българските участници Камен Златков и Алберт Попов. Те изпуснаха врати, въпреки че се движеха сравнително добре по трасето, и не се класираха за втория манш. 

Австриецът обаче си тръгва от Пьонгчанг с два златни медала, спечелени в гигантския слалом и комбинацията. Той имаше страхотния шанс да стане един от малкото алпийски скиори - едва четвъртият в историята - с три първи места от едни Игри, но се провали в това начинание. 

Вратите в слалома бяха наредени от треньора на австрийския тим, но това не помогна на Хиршер да избегне посредственото каране. Лидер след първия манш е норвежецът Хенрик Кристоферсен с време от 74.72 секунди, докато подгласник му е шведът Андре Мирер със 74.95.