Австриецът Марсел Хиршер заяви, че спечелената титла в комбинацията ще му даде допълнително самочувствие и увереност в предстоящите стартове в алпийските дисциплини на Олимпиадата в Пьонгчанг.

Хиршер заслужи първо олимпийско злато в кариерата си, след като преди четири години на Игрите в Сочи той стигна до среброто в слалома.

"Направих невероятно спускане, а за слалома просто трябваше да запазя концентрация. Много е емоционално. Щастлив съм, че успях да използвам още първия шанс на Олимпиадата и спечелих златото. Невероятно е. Предстоят ми още стартове тук, но вече имам титла и това ми дава допълнителна увереност. Вярно е, че очакванията към мен в слалома и в гигантския слалом са много големи, но винаги е отлично, когато направиш позитивен старт. Просто днес е страхотен ден", заяви Хиршер.

Французинът Алекси Пентюро, който остана със сребърния медал, също е доволен от постигнатото. Той спечели втори олимпийско отличие след бронза в гигантския слалом от Сочи 2014.

"Условията бяха много тежки. Изключително съм щастлив. Марсел е много силен в слалома. Аз също направих добър слалом. Битката беше тежка. Спечелих среброто. Всички се опитват да стигнат до подиума, а това е много трудна задача", каза Пентюро.
28-годишният французин Виктор Мюфа-Жанде постигна най-големия успех в кариерата си, като завърши трети.

"Не знам какво да мисля. Бях разочарован след спускането, защото направих няколко грешки. Но бях много амбициран. Вярвах, че мога да стигна до отличията. Доволен съм, че с Алекси заслужихме място на подиума", каза Мюфа-Жанде, който има само една победа за Световната купа в суперкомбинацията във Венген през този сезон. /БТА