Германия победи Франция с 4:1 в мач от предварителната фаза на световното първенство по хокей на лед в Словакия, благодарение на което Бундестимът остана непобеден след три двубоя и заема първото място в група "А". 

Германците са с девет точки до момента, а французите заемат предпоследното място в класирането само с една.

За германците вкараха Морис Зайдер (18'), Матиас Плахта (34'), Леон Драйзайтел (38') и Корбиниан Холцер (60'). Дамиен Флюри (25') пък беше точен за французите, които не се възползваха от смяна на вратарите за Германия в средата на втората третина и не стигнаха до повече голове.

Германците са двукратни сребърни медалисти от световни първенство и двукратни европейски шампиони от 1930-а и 1934-а година. Бундестимът има две трети места на олимпийски игри и едно второ от Пьончан 2018, където отстъпи на Русия.

Швейцария победи с 4:0 Австрия и също спечели деветата си точка, за да оглави група "Б" без загуба. Кевин Фиала (20'), Роман Йоси (54'), Филип Курашев (59') и Свен Андригето (60') вкараха головете за швейцарците, които спечелиха второто място на световните финалите през 2018-а./БТА