Александър Георгиев отрази 31 удара срещу Питсбърг при загубата на Ню Йорк Рейнджърс с 2:5 в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига. Вратарят с български корени спаси 44 шайби срещу Торонто през уикенда, но серията от героични прояви няма да помогне особено на Рейнджърс, които отдавна нямат шансове за плейофите.

Теди Блугер вкара два гола, а по един добавиха Джъстин Шулц, Ник Бюгстад и Мат Кълън, докато Фил Кесел и Маркус Петерсон завършиха двубоя с по две асистенции. Мат Мъри пък спаси 33 удара на вратата на Пенс, с което подобри баланса си срещу Рейнджърс в редовния сезон до 6-0-0 и 5-0-0 в митичния "Медисън Скуеър Гардън".

Победата изравни Питсбърг с Ню Йорк Айлендърс на второ място в Столичната дивизия, като и двата отбора изостават с по точка от Вашингтон малко преди края на редовния сезон в НХЛ. Рейнджърс пък нямат шансове за плейофите от доста време насам със своите 71 точки и цели 25 по-малко от шампионите от миналата година.

Тампа Бей направи пълен обрат от два гола пасив и надви с 5:4 Бостън, с което Лайтнинг станаха едва третият клуб в историята на НХЛ с 59 или повече победи в рамките на редовния сезон. Пет мача преди края на шампионата Тампа има отлични шансове да подобри постижението на Детройт от 62 победи през сезон 1995/1996.

Стивън Стамкос вкара два гола и завърши с четири точки, а Антъни Сирели заби победната шайба 52.4 секунди преди сирената. Никита Кучеров пък вкара 38-ия си гол за сезона и записа 121-та си точка, което е второто най-добро постижение за руснак в историята на НХЛ. Лидер по този показател все още е Алекс Могилни със 127 точки през 1992/1993.

Джон Таварес отбеляза четири гола за първи път в кариерата си, а Торонто се наложи със 7:5 срещу Флорида. Зак Нюман вкара още една шайба и записа две асистенции, а Патрик Марло и Джейк Муцин също се разписаха в полза на Мейпъл Лийфс. Така те останаха трети и на пет точки зад Бостън в класирането на Атлантическата дивизия.

Лидерът на запад Калгари загуби с 0:3 срещу Лос Анджелис, след като резервният страж Джак Кембълс спаси 42 удара за втория си шътаут за сезона с екипа на Кингс. Джони Бродзински и Дерек Форбот вкараха първите два гола, а Тайлър Тофоли се разписа на празна мрежа и подсигури едва 64-та точка през сезона за опашкаря в конференцията Лос Анджелис.

Нешвил победи с 1:0 Минесота и си гарантира място в плейофите на запад. Юсе Сарос спаси 29 шайби за третия си шътаут през сезона, а Райън Йохансен вкара единствения гол за успеха. Вицешампионите от преди две години са на второто място в Централната дивизия с две точки зад Уинипег, който загуби с 2:5 домакинството си на Далас.

Тайлър Сегин и Радек Факса вкараха по два гола и Старс не само прекратиха серията си от две загуби, а освен това запазиха пет точки преднина срещу Аризона в битката за уайлдкард квотите в конференцията. Еса Линдъл също се разписа за Далас, а Александър Радулов завърши с две асистенции. Кайлър Конър и Патрик Лейн пък бяха точни за Уинипег. /БТА