Французинът Мартен Фуркад пренесе отличното си представяне от началото на сезона и в Поклюка. Носителят на Световната купа стартира участието си в словенския курорт с победа в спринта.

Фуркад бе безпогрешен на огневия рубеж и с време 23:11.7 минути бе най-бърз от всички по пистата. Втори остана Тарей Бьо без грешка и на 13,7 секунди зад победителя, а топ 3 допълни Антон Шипулин с 0 грешки и изоставане 15,1 секунди.

Най-добре сред българите се представи Красимир Анев. Той даде 26-о време като не допусна грешка и изостана на 1:21.4 минути спрямо Фуркад. Анев можеше и да влезе в топ 20, но слаба последна обиколка го лиши от това. Той все пак взе 15 точка за ранглистата.

Втори от българите е Антон Синапов. Младият талант е 45-и с 2 гршеки и изоставане от 1:49,6 минути. Грешките на Синапов дойдоха в последните му два изстрела, а беговото му време можеше да му позволи и още по-добро класиране.

Владимир Илиев е 61-и с 4 грешки и остана извън сметките за преследването. Четвъртият българин Димитър Герджиков е 85-и с 1 грешка.