Французойката Джулия Симон спечели масовия старт на 12.5 км от Световната купа по биатлон за жени в италианския зимен център Антхолц.

24-годишната Симон направи невероятно състезание и стигна до успеха с финален спринт. Тя измина трасето за 37:05.5 минути с три пропуснати мишени в четирите стрелби. За нея това е втора победа за сезона и трета в кариерата й. На 17 януари тя триумфира в масовия старт в германския зимен център Оберхоф отново с три грешки.

Французойката излезе четвърта след последната стрелба с пасив от 9.1 секунди зад шведката Хана Йоберг. По последната обиколка тя навакса и победи Йоберг с 0.2 секунди. Шведката завърши само с една грешка в стрелбата.Трета се нареди Лиза Тереза Хаузер от Австрия

Носителката на Световната купа за миналия сезон Доротея Вирер завърши 17-а с пет грешки, а лидерката за Световната купа Марте Олсбу Рьойзеланд финишира седма с три пропуснати мишени и пасив от 35.8 секунди.

В генералното класиране за Световната купа след 15 старта продължава да води Марте Олсбу Рьойзеланд с 625 точки. Втора е Тирил Екхоф с 617 точки, след като остана осма в днешното състезание, а трета е шведката Хана Йоберг с 616 точки.

Българката Милена Тодорова е 54-а с 48 точки.

Българските национали пропускат стартовете в Антхолц.

По-късно днес е щафетата на 4 по 7.5 км за мъже.