Полякът Мачей Кот и Петер Превц (Словения) си поделиха първото място в старта от Световната купа по ски-скок в Саппоро (Япония). 

И двамата събраха по 260.2 точки, като Превц направи и най-дългия скок за деня от 143 метра, както и втори от 134.0 метра.

Полякът Кот направи резултати от 139 и 138 метра. Австриецът Щефан Крафт, който стана победител миналата седмица в Оберстдорф на два пъти, сега трябваше да се задоволи с третата позиция и резултат от 257.5 точки от скокове 139 и 137 метра. Германецът Андреас Велингер пък за малко се размина с подиума, като той събра 247.5 точки.

И за двамата днешни победители това е първа победа през сезона, а за Кот е и първа изобщо в кариерата.

"Чувството е невероятно. Няма значение, че поделям победата с Петер. Това е моята първа победа за Световната купа и се надявам, че няма да бъде последната, заяви доволният поляк.

Начело в класирането за Световната купа продължава да води Камил Стох от Полша, който има 1080 точки. Втори е Даниел Андре Танде (Норвегия) с 989, а трети е Крафт с 980.

Българинът Владимир Зографски не участва, след като вчера сутринта отпадна в квалификацията. 

Той се нареди на 48-о място в предварителните скокове, на 8 места от групата, която продължава в състезателните скокове.