Детройт Ред Уингс победи като гост Далас Старс с 5:2 в третия мач между двата тима от финалната плейофна серия в Западната конференция на НХЛ.

По този начин "червените криле" поведоха с 3:0 победи в серията и им трябва само още един успех, за да достигнат до финала за Купа Стенли. С основен принос за успеха на Детройт в този трети мач бе Павел Дацюк, който се отличи с хеттрик.

С негово попадение Детройт поведоха в резултата още през първата третина. След това Далас изравни чрез Гросман, но отново Дацюк бе точен за "червените криле", за да се оттеглят те с гол преднина след първата част - 2:1.

В началото на втората третина "звездите" се върнаха в мача след изравнителен гол на Ричардс. До края на третината обаче гостите отново дръпнаха в резултата след попадение на Иржи Худлер. В заключителната трета част Хенрик Зетерберг и Павел Дацюк вкараха нови две попадения за Детройт и оформиха крайното 5:2 в полза на гостите.

Това бе девета поредна победа за "червените криле" в плейофите. Вратарят на Детройт Крис Осгууд спаси 16 удара. Следващият двубой между двата тима е в сряда, а домакин отново ще е Далас Старс. В плейофите на НХЛ се играе до 4 победи от 7 срещи.