Отборът на Далас Старс загуби двама от основните си играчи в първия ден на трансферния прозорец в Националната хокейна лига, но бързо успя да ги замени с други двама опитни състезатели.

"Звездите" бяха напуснати от дясното крило Матс Цукарело, който подписа 5-годишен договор с Минесота Уайлд, както и от 36-годишния Джейсън Спеца, който ще продължи кариерата си в Торонто Мейпъл Лийфс.

За сметка на това Далас успя да уреди опитния нападател Кори Пери, който преди дни бе освободен от Анахайм Дъкс, както и нападателя Джо Павелски, който се съгласи на 3-годишен договор на обща стойност 21 милиона долара.

Въпреки че загуби Павелски след 13 години вярна служба, тимът на Сан Хосе Шаркс успя да изпълни една от основните си цели и да преподпише с нападателя Тимо Майер, който бе ограничен свободен агент.

Друг отбор, който успя да преподпише с ключови играч, е Кълъмбъс Блу Джакетс. "Сините якета" ще запазят в състава си 25-годишния защитник Райън Мъри, който подписа нов двугодишен договор. Освен това в състава остава и вратарят Йоонас Корписало, който се съгласи на нов едногодишен договор. Към тях двамата Кълъмбъс добавя и нападателя Густав Найквист, който идва с четиригодишен договор от тима на Сан Хосе Шаркс.

Питсбърг Пингуинс увеличи нападателната си мощ, след като привлече със свободен трансфер нападателя Брендън Танев. Танев, който е от македонски произход, парафира за шест сезона, като за тях ще получи общо 21 милиона долара.

Бъфало Сейбърс даде избор в третия кръг на драфта през 2021 първа година на Ню Йорк Рейнджърс, за да привлече нападателя Джими Весей. Интересното е, че Весей, който е възпитаник на Харвард, отказа да подпише с Бъфало преди три години, за да завърши образованието си, след което избра да подпише с "рейнджърите".

Сериозен удар на трансферния пазар направи тимът на Нешвил Предатърс, който привлече нападателя Мат Дюшен с договор за 7 години на обща стойност 56 милиона долара.

Двукратият носител на прези за "Най-добър вратар" Сергей Бобровски също подписа договор за седем години. От новия сезон руснакът ще играе за Флорида Пантърс.