Председателят на Българската федерация по биатлон Екатерина Давфовска пожела на Красимир Анев чрез ефира на Дарик радио и Спортно шоу Гонг в събота българинът да вземе отличие със сребърен или златен блясък. Както е известно, най-добрият ни биатлонист взе бронз в преследването на 10 километра на Европейското, а на 27 януари предстои преследването на 12.5 километра.

„Отлична борба направи Анев особено в бягането на последната обиколка. Желая му утре да промени цвета на медала. Той има огромни шансове“, започна Дафовска.

Краси Анев взе бронз от Европейското по биатлон!

„Краси в последните дни показва стабилна стрелба и това му носи много голяма увереност, така че видимо се чувства стабилен и показва много добри резултати. Поздравих го, писах му“, добави Дафовска.

„Останалите момчета - всичко зависи най-вече от стрелбата, когато тя не се получава, няма как да видим по-добри резултати. В това направление трябва да се подобряват“.

Медалистът Анев: Сезонът тръгна зле, но навлизам във форма

„Не мога да кажа, че е прекалено млад отборът. Имаме и доста опитни състезателки и Емилия Йорданова, една от най-опитните. За младите, като млади - мога да спомена Милена Тодорова като ново попълнение в състава. Останалите момичета вече доста години са в биатлона и показват това, на което са способни“, добави председателят на федерацията.

„Желая им утре на всички да зарадват България и да имаме поводи за повече гордост“, каза за финал Дафовска.