ЦСКА може да даде шанс на 16-годишния вратар Калоян Стоянов в предстоящия мач с Левски от националния шампионат по хокей на лед. Двата отбора се срещат довечера в 20:30 ч. в Зимния дворец в София.
 
 
„Обмислям вариант да използваме 16-годишния ни вратар Калоян Стоянов срещу Левски, тъй като ситуацията позволява да поемем този риск. Искаме той да се развива, да трупа опит в мачове, но още не съм решил. Ако това стане, ще дадем почивка на един от титулярните ни вратари Петър Николов или Иван Стойнов", заяви треньорът на ЦСКА Кирил Ходулов преди мача. 
 
Той разкри още, че ще направи и други експерименти в дербито.
 
„Срещу Левски планираме да изпробваме различни разигравания, основно при числено преимущество, както и отработването на заучени комбинации в защита и нападение. Освен това, ще експериментираме с нов състав на нападателните ни тройки и на защитните формации. Така един от централните ни нападатели ще играе като защитник за да видим дали ще се справи в такава роля в бъдеще. Най-важното е, че нямаме контузени и болни играчи, така че съм оптимист преди мача с Левски", заяви Ходулов.
 
Далеч по-трудна изглежда ситуацията в Левски, тъй като треньорът Иво Николов разполага само с 13 състезатели. 
 
"За нас основната цел за този мач, както и за сезона, е да издържим. Разполагаме само с 13 играчи, така че нямаме възможност за промени в състава, но пък всичките ни момчета са продукт на нашата школа и са национали или проектонационали в селекцията до 20 години. Стартирахме сезона без контузии, което е много важно”, обясни наставникът на "сините".
 
ЦСКА започна новия сезон с победа срещу Славия, а Левски – със загуба от НСА.