Бен Смит се отличи с гол и асистенция при победата на Чикаго с 3:2 като гост срещу Бостън в среща от Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Успехът е осми пореден за Блекхоукс, но отборът загуби своя капитан и голмайстор номер 2 Джонатан Тейвс. Опитният хокеист напусна принудително игра във втория период, когато беше блъснат отзад от Денис Сейденберг и удари лицето си в мантинелата. Скот Дарлинг направи 32 спасявания за Чикаго. Тимът е с 11 победи в последните си 12 двубоя в Лигата и има само 2 поражения в последния месец. Клас Далбек и Патрик Кейн също бяха точни в полза на победителите. Стражът Туука Раск се отличи с 18 спасени шайби на вратата на Бостън. Райли Смит и Тори Круг бяха точни в полза на домакините. Техните попадения бяха реализирани, когато Чикаго поведе с 3:0. Блекхоукс има 41 точки на първото място в Централната дивизия.

В друга среща от НХЛ, играна през нощта, Тампа Бей победи с 2:1 у дома състава на Каролина. Никита Кушерьов се разписа на два пъти в полза на домакините от Флорида, а вратарят Евгени Набоков направи 29 спасявания в двубоя, записал общо 353-ата си победа в Лигата. Второто попадение на Кушерьов падна 31 секунди преди края и осигури ценната победа в полза на Лайтнинг. Джъстин Фолк беше точен за Каролина, изравнявайки за 1:1. Всичките три попадения в срещата бяха реализирани в третата част. Тампа Бей е на първо място в Атлантическата дивизия с 41 точки.

Филаделфия надигра с категоричното 4:1 у дома състава на Ню Джърси. Мат Рийд и Шон Кутирие се отличиха с по гол и завършващо подаване в полза на домакините. Уейн Симъндс се разписа при числено превъзходство за Филаделфия, а Якуб Ворачек добави още едно попадение на празна врата. Мартин Хавлат беше точен в полза на Девилс. Тимът има две поредния загуби.

Кълъмбъс победи с 3:2 след продължение срещу Вашингтон и записа пети пореден успех. Ник Фолиньо реализира решаващия гол при числено преимущество в допълнителния период, а вратарят Сергей Бобровски направи 39 спасявания. Фолиньо вкара един гол и в редовното време, а още едно попадение добави Коноутън. Ерик Фер и Трой Броуър бяха точни в полза на столичани, които отправиха общо 41 удара срещу само 23 в полза на Кълъмбъс.

Отава загуби с 3:5 у дома срещу шампиона Лос Анджелис в първия мач на новия треньор Дейв камерън начело на канадския отбор. Тревър Люис, Мат Грийн, Джъстин Уилямс, Анже Копитар и Танър Пиърсън донесоха успеха в полза на Кингс, разписвайки се във вратата на домакините. Боби Райън, Марк Стоун и Джаред Коен бяха точни в полза на Сенатърс. 

Мачове от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

Бостън - Чикаго 2:3
Бъфало - Калгари 4:3
Филаделфия - Ню Джърси 4:1
Вашингтон - Кълъмбъс 2:3 след продължение
Отава - Лос Анджелис 3:5
Тампа Бей - Каролина 2:1
Сейнт Луис - НЙ Айлъндърс 6:3
Колорадо - Уинипег 4:3 след дузпи
Аризона - Нешвил 1:5
Сан Хосе - Минесота 2:1

лидери в дивизиите 
Източна конференция
Атлантическа дивизия - Тампа Бей с 41 точки
Дивизия Метрополитън - Питсбърг с 39 точки

Западна конференция
Тихоокенаска дивизия - Анахайм с 43 точки
Централна дивизия - Чикаго с 41 точки.