С гол на звездата Брендън Саад в седмата минута на третия период Чикаго Блекхоукс спечели с 2:1 срещу Тампа Бей и изравни финалната серия за Купа "Стенли" в НХЛ на 2:2 победи.

Срещата в "Юнайтед Сентър" започна по-добре за гостите от Флорида, които създадоха куп положения пред вратата на Кори Крауфорд през първата третина, но така и не успяха да се разпишат.

Противно на логиката от показаното до този момент в мача, в седмата минута на втората част Джонатан Тейвс откри за домакините. Капитанът на Чикаго довкара шайбата след удар на Мариан Хоса от синята линия, който междувременно бе отклонен от Патрик Шарп.

Авансът на "черните ястреби" обаче се запази само 4 минути, тъй като Алекс Килърн изравни. Възпитаникът на Харвард бе точен от близко разстояние.

В последните 20 минути и двата тима имаха своите шансове. Все пак до гол стигнаха само домакините след страхотна самостоятелна акция на Саад, който с удар от бекхенд не остави шансове на 20-годишния вратар на гостите Адрей Василевски.

До края на срещата Тампа потърси изравнителния гол, но Крауфорд бе на висота не допусна второ попадение в мрежата си. Стражът на Чикаго направи 24 спасявания в мача, докато Василевски, за когото това бе едва 20-ти мач в кариерата му в НХЛ, отрази 17 шута.

Мач номер 5 от серията е в събота в Тампа, докато шестият двубой от серията ще бъде отново в Чикаго в понеделник./БТА