Отборът на Тампа Бей вкара два гола в последната третина и се наложи с 3:2 над Чикаго като гост в мач от финалната серия от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Двубоят беше трети от серията за купа "Стенли", като четвъртият ще бъде проведен отново в Чикаго в сряда вечер, 10 юни. След като двата тима си разделиха по една победа в Тампа, Чикаго изглеждаше по-убедителният отбор на собствен лед и беше много близо до успеха.

Брендън Саад вкара за 2:1 рано в последната третина и отприщи празненствата пред шумните трибуни в арената, но Онджей Палат изравни само 13 секунди по-късно. Само три минути преди края феновете замлъкнаха тотално, след като Седрик Пакет добави в мрежата на домакините пас на Виктор Хедман. Тама Бей спечели с 3:2. Вратарят на гостите Бен Бишъп, който получи травма в съботния двубой, пази все още не напълно излекуван.

Той обаче задържа Светкавиците в мача, след като отрази няколко много опасни шайби в първата третина, когато Ястребите отстреляха опонентите си със 17:9. "Той опази крепостта през 15-те вихрени минути на първата третина. Наистина ни помогна много и ние имаме късмет, че той е на нашата врата", каза защитникът на гостите Антон Щралман. Бишъп отрази 36 шайби, докато неговият колега от другата страна на леда Кори Крофърд направи 29 спасявания. Аванс на Тампа Бей в началото на мача пък даде Райън Калахан, докато Брад Ричардс изравни за Чикаго през втората част. В нея гостите отправиха 17 удара към Крофърд./БТА