Четирима от най-младите български биатлонисти ще премерят сили с настоящия олимпийски шампион Евгени Устюгов на стартовете от IBU Cup 7 Biathlon. Състезанието се провежда на 11 и 12 февруари в Банско.

„Това е подвеждащ старт за младите ни състезателите за предстоящият Младежки европейски олимпийски фестивал. На състезанието в Либерец ще участват Ния Димитрова, Стефани Попова, Бетина Благоева, Даниела Кадева, Ради Пълевски, Денислав Шехтанов, Георги Терзийски и Станислав Илиев”, заяви Борислав Панков, спортен мениджър на Българска федерация по биатлон.

В надпреварата България ще участва с пълен брой квоти – 24. 12 мъже и 12 жени ще се борят за отличията на 7-та купа на Международния съюз по биатлон.

Състезателите от националния отбор по биатлон Красимир Анев и Владимир Илиев провеждат високопланинска адаптация в местността Шилигарника. Старши треньорът Николай Захаров е избрал подготовката, за да могат националите да са аклиматизират за предстоящото Европейско първенство в Италия, което ще се проведе от 18 до 27 февруари в Риднаун-Вал Ридана.

Днес Свилен Нейков и кметът на гр. Банско Александър Краваров официално ще открият 7-та купа на Международния съюз по биатлон.