Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Даниела Дашева посрещна атлетите от Спешъл Олимпикс България, които се върнаха с девет медала от Световните зимни игри Австрия 2017 - 4 златни, 3 сребърни и 2 бронзови.

Спешъл Олимпикс

източник: ММС

Проф. Дашева поздрави всеки един от състезателите не само заради спечелените отличия, но и заради спортменския дух и упоритостта, които показаха на пистите в Рамсау, Шладминг и Грац. Тя приветства треньорите и родителите на децата, които представиха България достойно. На летище "София" бяха и проф. Татяна Янчева, председател на Спешъл Олимпикс България, Христо Христозов, национален директор на Спешъл Олимпикс България, кметът на Чепеларе Славка Чакърова и много роднини и приятели на децата. Проф. Дашева пожела още много успехи на двукратния златен медалист Калин Георгиев, който беше най-бърз на 50 и 100 м ски бягане, на Радина Ангелова, шампионка на слалом, и на Славка Стоянова, златна медалистка на 50 м ски бягане.

Спешъл Олимпикс

източник: ММС

На 27 март, понеделник, в 12 часа в "Пресклуб България" на Националния стадион "Васил Левски" Спешъл Олимпикс България ще даде пресконференция след големия успех на българските атлети със специалното участие на световната звезда в сноуборда Радослав Янков. Участници в пресконференцията ще бъдат всички шампиони и медалисти, техните треньори, националният директор на спешъл олимпикс д-р Христо Христозов, ръководителят на българската делегация Емил Иванов, представители на общините, носителят на Малкия кристален глобус в сноуборда Радослав Янков и треньорът му Георги Атанасов, генералният секретар на Българска федерация по ски Пепа Мицева. 

Спешъл Олимпикс

източник: ММС