Атлетите на Спешъл Олимпикс България завоюваха от Световните зимни игри Австрия‘2017 общо 9 медала – 4 златни, 3 сребърни и 2 бронзови.

Българските атлети с интелектуални затруднения завоюваха в зимните спортове – 5 медала от Нагано‘2005, 6 медала от Айдахо‘2009 и 12 от Пьонг Чанг‘2013.

„Пулсът на Света“ - мотото на игрите завладява хората със сгряващи сърцето моменти и срещи на място. Атмосферата е страхотна, публиката дори още повече, подкрепата, която атлетите получават, е изключителна. Съпричастието на родителите, треньорите и ръководителите, както и на всички партньори към българския отбор на Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс‘2017, особено на българските медии - е ключово за развитието на организирано спортно движение на хората с интелектуални затруднения в България, за създаването на позитивни обществени нагласи, благоприятстващи пълноценната социална реализация на тези наши сънародници, както и за утвърждаване на социалната мисия на българския спорт“, сподели проф. Татяна Янчева – председател на Спешъл Олимпикс България.